بیانیه محکومیت نقض حقوق بشر در شهادت بانوی ایرانی در لبنان و ابعاد این اتفاق - دانشکده علوم خانواده ffs.ut.ac.ir
بیانیه محکومیت نقض حقوق بشر در شهادت بانوی ایرانی در لبنان و ابعاد این اتفاق
23 10 2024 06:56
کد خبر : 17978937
تعداد بازدید : 246
ما به عنوان جامعهای متعهد به اصول حقوق بشر، شهادت بانوی ایرانی و همسرش در لبنان را به شدت محکوم میکنیم. این حادثه نه تنها نقض آشکار قواعد بنیادین انسانی و اصول بینالمللی است، بلکه ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گستردهای نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
1. نقض حقوق بشر و حقوق بینالملل: شهادت این بانوی ایرانی، نقض حقوق بنیادین بشری است. بر اساس اصول منشور سازمان ملل و اسناد بینالمللی حقوق بشر، تمامی افراد حق زندگی، امنیت و آزادی دارند. بهویژه در شرایط جنگ، زنان و غیرنظامیان باید از حمایتهای ویژهای برخوردار باشند. این حادثه نشاندهنده نقض این حقوق است و مسئولیت حفاظت از جان غیرنظامیان بر عهده دولتهاست.
2. اصول حقوق بشردوستانه: کنوانسیونهای ژنو قواعدی برای حفاظت از افراد غیرنظامی علی الخصوص زنان و کودکان در جنگها تعیین کرده است و ترور بانوی ایرانی در لبنان نقض این اصول است و عاملان این خشونتها باید پاسخگوی تخطی از این قوانین باشند.
3. ابعاد سیاسی: شهادت این بانوی ایرانی میتواند موجب تشدید تنشها میان ایران و سایر بازیگران منطقهای و بینالمللی شود. لبنان به دلیل حضور گروههای مقاومت و نقش حیاتیاش در محور مقاومت ضد اسرائیل، برای ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است و این حادثه میتواند همبستگی بیشتری میان گروههای همپیمان ایران در لبنان ایجاد کند.
4. واکنش رسانهها و سازمانهای حقوق بشری: رسانهها باید به این حادثه توجه ویژهای نشان دهند و آن را در قالبهای مختلف تفسیر کنند مخصوصا رسانههای حامی محور مقاومت که بایستی از شهادت این بانو به عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی، یاد کنند همچنین، سازمانهای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی باید به این حادثه واکنش نشان دهند و به طور جدی خواستار محکومیت عاملان آن شوند
5. مسئولیت دولتها و گروههای مسلح:دولتها و گروههای مسلح موظف به حفاظت از جان غیرنظامیان هستند. بیتوجهی به این مسئولیت و اقداماتی که به شهادت یا آسیب رساندن به افراد غیرنظامی منجر شود، تخطی از حقوق بینالملل است!
ما از نهادهای بینالمللی درخواست داریم که عاملان این جنایات را شناسایی و مورد پیگرد قانونی قرار دهند. این اتفاق نشانهای از ضرورت بازنگری در تعهدات بینالمللی در زمان جنگ و بحران است. زیرا ما همگی مسئولیت داریم تا برای حفظ جان انسانها تلاش کنیم. در نهایت امیدواریم که جهان در پی این حوادث دردناک به سوی صلح و همبستگی حرکت کند و دیگر شاهد این جنایات فجیع در دنیا نباشیم.
روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران