گروه سیاست گذاری خانواده محور

خانواده در ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی، نقشی حیاتی در فرهنگ، ارزش‌ها و ساختار اجتماعی ایفا می‌کند. نهاد خانواده در ایران نه تنها به عنوان هسته‌ای برای تربیت و پرورش نسل‌های آینده شناخته می‌شود، بلکه به عنوان محوری برای انتقال ارزش‌های دینی، فرهنگی و اخلاقی نیز عمل می‌کند. در این راستا، سیاست‌گذاری مؤثر در حوزه خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا تأثیر مستقیم بر سلامت اجتماعی، رفاه اقتصادی و توسعه فرهنگی جامعه دارد. در کشورهایی مانند ایران که نهاد خانواده دارای جایگاهی خاص است، سیاست‌های خانواده‌محور می‌توانند به تقویت انسجام اجتماعی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح رفاه عمومی منجر شوند. از این‌رو، رشته سیاست‌گذاری خانواده‌محور به عنوان یک حوزه میان‌رشته‌ای، از اهمیت بالایی برای دانشجویان و محققانی برخوردار است که به دنبال بررسی تأثیرات سیاست‌های عمومی، اقتصادی، حقوقی و فرهنگی بر خانواده‌های ایرانی، بررسی چالش‌های خانواده‌های معاصر، طراحی مداخلات موثر و یافتن راهکارهای عملی برای تقویت بنیان خانواده هستند. این رشته، با تلفیق دانش‌های مختلفی همچون جامعه‌شناسی، روانشناسی، حقوق، اقتصاد و سیاست، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی خانواده‌ها پرداخته و راهکارهای سیاستی برای تقویت بنیان خانواده ارائه می‌دهد. دانشجویان این رشته با مطالعه دقیق مسائل اجتماعی مرتبط با خانواده، درک عمیقی از ساختار و عملکرد خانواده در جوامع مختلف پیدا می‌کنند. همچنین، با انجام پژوهش‌های مختلف، مهارت‌های پژوهشی و تحلیلی خود را تقویت کرده و توانایی جمع‌آوری، تحلیل و تفسیر داده‌ها را کسب می‌کنند. از سوی دیگر، آشنایی با مبانی سیاست‌گذاری عمومی و روش‌های تدوین، اجرا و ارزیابی سیاست‌ها، دانشجویان را برای مشارکت در حل مسائل اجتماعی و ارائه راهکارهای نوآورانه آماده می‌سازد. فرصت‌های شغلی متنوعی برای فارغ‌التحصیلان این رشته در سازمان‌های دولتی، غیردولتی و موسسات پژوهشی وجود دارد. با انتخاب این رشته، دانشجویان می‌توانند به عنوان عوامل تغییر اجتماعی، در بهبود وضعیت خانواده‌ها، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی افراد جامعه نقش مؤثری ایفا کنند.